κρουασανακια
Συστατικά
200 γρ. νερό, χλιαρό
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
450 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
Για τη σύνθεση
8 κ.σ. σάλτσα BBQ
2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε...
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε
το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι, και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή
ταχύτητα για 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Κόβουμε τη ζύμη στη μέση.
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο με διάμετρο περίπου 40 εκ. και κόβουμε σε 8 τρίγωνα, σαν πίτσα.
Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι από 1 κ.γ. σάλτσα bbq, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και βάζουμε από μισή φέτα ζαμπόν και μισή τυρί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι από τη ζύμη.
Πιάνουμε τις δύο εξωτερικές άκρες από κάθε κομμάτι ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό προς το κέντρο.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.
Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε το κάθε ταψί για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε
πηγη ακης
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου