Σουφλέ σοκολάτας

 

Συστατικά



20 γρ. βούτυρο
20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
120 γρ. νερό
30 γρ. κακάο
30 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
6 ασπράδια, από μεσαία αυγά
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. άχνη ζάχαρη
20 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
    

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε...
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
Παίρνουμε 6 ατομικά φορμάκια με διάμετρο 9 εκ. και τα αλείφουμε με το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το κακάο, την κουβερτούρα γάλακτος και τα καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-1,5 λεπτό στα 800 Watt.
Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Στο κρύο μείγμα με τη σοκολάτα προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και τον κρόκο.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης για να μην πέσει ο όγκος της.
Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε τα φορμάκια.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
 
ΠΗΓΗ ακης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις