κορμος
Συστατικά
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
100 γρ. καρυδόψιχα
250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
50 γρ. κονιάκ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε...
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη και το κακάο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει μια πάστα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια, και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο μπολ με το κακάο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε
το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό. Εξωτερικά τυλίγουμε
με μεμβράνη και τυλίγουμε στις άκρες σαν καραμέλα. Με αυτόν τον τρόπο θα
δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα στο μωσαϊκό μας.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.
πηγη ακης
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου