κρεπες

 


Συστατικά


Για τις κρέπες
500 ml γάλα πλήρες
100 ml κρέμα γάλακτος 35%, ή γάλα 3,5%
250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
4 αυγά, μεσαία
50 ml σπορέλαιο, + έξτρα για το άλειμμα
2 πρέζες κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε...
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το μείγμα για τις κρέπες σε ένα μπολ, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 12 ώρες.
Παίρνουμε μία κουτάλα από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Θα είναι έτοιμη μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι. Την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. 
Αν θέλουμε γλυκές κρέπες, ρίχνουμε πραλίνα σοκολάτας, φρούτα της αρεσκείας μας κομμένα σε φέτες και τριμμένο μπισκότο!
Αν θέλουμε αλμυρές κρέπες, ρίχνουμε τυρί τσένταρ, ζαμπόν και σπάμε ένα αυγό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ψηθεί το αυγό και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε
 
πηγη ακης



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις