τρουφάκια
Συστατικά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. μπισκότα τύπου digestive
150 γρ. κουβερτούρα
Για την επικάλυψη
κακάο
τρούφα , πολύχρωμη
καρύδα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε...
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά αδειάζουμε το ζαχαρούχο, προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο.
Στον πολυκόφτη ρίχνουμε 75 γρ. από τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά με τη σπάτουλα.
Αφήνουμε λίγο στην άκρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπισκότα που τα έχουμε σπάσει στα χέρια.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα για 6-8 ώρες.
Βάζουμε σε διαφορετικά μπολάκια τις διακοσμήσεις που έχουμε επιλέξει.
Φοράμε
γάντια μιας χρήσης, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζουμε να
πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού περίπου 20 γρ.
το ένα.
Κάθε μπαλάκι το βουτάμε στα μπολ με τις διακοσμήσεις που επιθυμούμε.
Αν δεν σερβίρουμε τις τρούφες αμέσως, τις βάζουμε μέσα στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.
πηγη ακης
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου