Τούρτα cookies

 

Συστατικά

Για τη μοντέ λευκής σοκολάτας
230 γρ. κουβερτούρα λευκή
9 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
45 γρ. νερό, για τη ζελατίνη
750 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. γλυκόζη
150 γρ. μπισκότα, γεμιστά με κρέμα βανίλιας
Για το σιρόπι
120 γρ. νερό
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τα παντεσπάνια
3 αυγά, μεσαία
150 γρ. γάλα πλήρες
150 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., + έξτρα για τις φόρμες
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
2 βανιλίνες
150 γρ. μπισκότα, γεμιστά με κρέμα βανίλιας
βούτυρο, για τις φόρμες
Για τη σύνθεση
110 γρ. μπισκότα, γεμιστά με κρέμα βανίλιας
 

Μέθοδος Εκτέλεσης


Για τη μοντέ λευκής σοκολάτας  
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε μια επιφάνεια κοπής και αφήνουμε στην άκρη. 
Ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ τη ζελατίνη και το νερό, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και 
αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. 
Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 300 γρ. κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και τη γλυκόζη, και αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να ζεσταθεί το μείγμα. (Αν η γλυκόζη έχει πήξει αρκετά, τη μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα στα 800 Watt και τη ρίχνουμε μετά στην κατσαρόλα.) 
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζελατίνη και το μείγμα από την κατσαρόλα, και ανακατεύουμε με το κουτάλι. 
Ρίχνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε βυθισμένη για λίγα δευτερόλεπτα. 
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα. 
Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα. 
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος. 
Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. (Στις τελευταίες 2 ώρες ξεκινάμε τα υπόλοιπα στάδια της τούρτας.) 
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη μοντέ και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να έχουμε μια σφιχτή μους. 
Μεταφέρουμε 200 γρ. από τη μοντέ σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και αφήνουμε στην άκρη. 
Ψιλοκόβουμε τα μπισκότα, τα ρίχνουμε στην υπόλοιπη μοντέ και ανακατεύουμε.  
Για το σιρόπι 
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη.  
Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. 
Για τα παντεσπάνια 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. 
Κόβουμε 3 φύλλα λαδόκολλας σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 20 εκ.  
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι 3 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. 
Τοποθετούμε τα κομμάτια λαδόκολλας στις βάσεις και αφήνουμε στην 
άκρη. 
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. 
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανιλίνες, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά. 
Ψιλοκόβουμε σε μια επιφάνεια τα μπισκότα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ. 
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και το απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. 
Μεταφέρουμε και τις 3 φόρμες στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν καλά τα παντεσπάνια μέχρι μέσα. (Μπορούμε να δούμε αν τα παντεσπάνια έχουν ψηθεί τρυπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα. Αν αυτή βγει καθαρή, είναι έτοιμα.) 
Αφαιρούμε τα παντεσπάνια από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στις φόρμες. 
Ξεφορμάρουμε, μεταφέρουμε τα παντεσπάνια πάνω σε μια σχάρα και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά για περίπου 1 ώρα. 
Για τη σύνθεση 
Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια με το 1/3 από το σιρόπι. 
Απλώνουμε το 1/3 από τη μοντέ με μια σπάτουλα σιλικόνης στην επιφάνεια από το παντεσπάνι. 
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 παντεσπάνια. 
Ισιώνουμε την επιφάνεια και περιμετρικά της τούρτας με τη σπάτουλα ώστε να γίνει λεία και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 
Βγάζουμε από το ψυγείο και διακοσμούμε περιμετρικά την επιφάνεια της τούρτας δημιουργώντας ροζέτες με τη μοντέ που έχουμε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής. 
Ψιλοκόβουμε τα 50 γρ. από τα μπισκότα και τα ρίχνουμε από πάνω.  
Κόβουμε στη μέση τα υπόλοιπα μπισκότα και διακοσμούμε με αυτά την τούρτα. 
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 
ΠΗΓΗ ΑΚΗΣ
 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις