Cookies
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 220 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
- 1 μεγάλο αυγό
- 200 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 80 γρ. καρύδια ψιλοκομμέναΠροετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε μπολ.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Το μίγμα
Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια.
Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθεί, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι να γυαλίσει και να κρεμώσει.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3-4 λεπτά.
Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1′.
Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα καρύδια.
Στο ταψί
Με σκουπ παγωτού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στο ταψί, ή εναλλακτικά, με ένα κουτάλι παίρνουμε μια κουταλιά και πλάθουμε σε μπάλα και ακουμπάμε στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο).
Ψήσιμο- χρόνος
Ψήνουμε για περίπου 15′ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
Αφού ψηθούν, με προσοχή -πρέπει να είναι ακόμη μαλακά- τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.
Αν θέλουμε τραγανά μέσα και έξω τα ψήνουμε 3′ παραπάνω.πηγη αργυρω
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου