Red velvet cinnamon rolls

 


Συστατικά

Για τη ζύμη
80 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ. ξηρή μαγιά
60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά, μεσαία
4 γρ. αλάτιΑΚΗΣ
60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
400 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
ηλιέλαιο, για το μπολ 
Για τη σύνθεση
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
160 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
10 γρ. κανέλα
Για το γλάσο
120 γρ. τυρί κρέμα
90 γρ. άχνη ζάχαρη
30 γρ. γάλα πλήρες
½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
 ΑΚΗΣ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη 
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν η μαγιά και η ζάχαρη. 
Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το βούτυρο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το αλεύρι, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη. 
Αλείφουμε με ηλιέλαιο ένα μπολ και μεταφέρουμε μέσα τη ζύμη. 
Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα ή διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. (Ο τελικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.) 
Για τη σύνθεση 
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε πάνω τη ζύμη. 
Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 30x40 εκ. έχοντας τη μικρή πλευρά μπροστά μας. 
Αλείφουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια με το βούτυρο αφήνοντας 1 εκ. κενό περιμετρικά. 
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
Ρίχνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τυλίγουμε από τη μία μεγάλη πλευρά προς την απέναντι. 
Κόβουμε σε 12 rolls και τα τοποθετούμε οριζόντια το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί διαστάσεων 25x32 εκ.  
Καλύπτουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-60 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα. 
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. 
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 
Για το γλάσο  
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. 
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε με ένα ψαλίδι την άκρη της. 
Για το σερβίρισμα 
Κόβουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι τα cinnamon rolls για να τα χωρίσουμε και σερβίρουμε με το γλάσο. 

 ΠΗΓΗ ΑΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις